Sens dubte, l'olivera ha trobat a la Terra Alta les seves condicions geoclimàtiques i orogràfiques, condicions ideals per al seu cultiu, i especialment al municipi de La Pobla de Massaluca i els seus voltants. 

Absorbint el sol Mediterrani i dels hiverns secs i freds, l'olivera prospera en aspres condicions d'aigua i terres poc fèrtils, oferint un fruit d'excel·lent qualitat de la qual produir alguns dels millors olis d'oliva extra verge del món. Aproximadament el 90% dels membres de Caterra posseeixen oliveres que conreen de manera tradicional o bé amb l'ajuda de maquinària. L'oliva resultant d'una rigorosa cura és processada en les premses de la cooperativa.
 
Actualment Caterra processa la collita d'aproximadament 325 ha (150 oliveres per ha) d’oliveres registrades amb Denominació d'Origen Protegida Terra Alta. La varietat predominant, amb un 70% de superfície i producció, és l’Empeltre, encara que la varietat Arberquina també te la seva importancia degut a la qualitat superior de oli d'oliva extra verge que produeix.