El procés de verema és totalment tradicional, recollint el raïm en el moment òptim de la seva maduresa. Veremat a mà, el raïm és seleccionat després de tenir en compte el seu estat de salubritat i la seva maduresa. Si no compleix amb tots els requisits, el raïm es destina per fer vins de segon nivell, seguint sempre els criteris més estrictes fixats per la direcció de Caterra

El trasllat del raïm al celler es realitza amb cura perquè no es trenqui o deteriori, ja que la pèrdua de suc podria accelerar una fermentació prematura totalment indesitjable. Com sol succeir en moltes de les zones agrícoles de la nostra geografia, l'escassetat de mà d'obra autòctona i la creixent edat de la població que basa la seva economia en el cultiu de la terra, fa imprescindible la contractació de mà d'obra forana. 

No obstant això, la política de qualitat en tots els processos de la viticultura i vinificació, exigeix que els membres actius de Caterra donin una formació prèvia als nous treballadors temporals i per garantir aquest 'segell' de garantia, el veremat es realitza contínuament sota l'expert ull del propietari de la finca.
 
Depenent del tipus de raïm i de la climatologia, la verema a La Pobla de Massaluca comença al voltant del 15 de setembre i acaba el 15-17 d'octubre, fent que la recol·lecció tingui una durada d'aproximadament 30 dies a 45 dies, depenent de la climatologia.