Les nostres vinyes

La Cooperativa de La Pobla de Massaluca posseeix vinyes pròpies situades a la comarca DO Terra Alta. Amb una superfície que ocupa 240 hectàrees, les terres de cultiu es troben en els termes municipals de La Pobla de Massaluca, Batea i Vilalba dels Arcs

Protegida per la Denominació d'Origen Terra Alta, ens trobem amb una superfície conreada d'aproximadament 8.000 ha de vinya. D'aquesta extensió, aproximadament 240 ha pertanyen als membres de Caterra, els qui han destinat aquesta superfície al cultiu de la vinya. La majoria de l'extensió està composta de minifundis, amb una mitjana de 5 ha per finca, encara que hi ha algunes una mica més extenses, que poden oscil·lar entre els 20 ha. 

Els vinyers són en gran part joves, amb edats compreses entre els 15 i 45 anys, concebuts amb moderns criteris de cultiu i cures amb diligència i afecte. La variada orografia permet als viticultors harmonitzar diferents varietats de raïm per obtenir el millor raïm, encara que en blancs hem de destacar la Garnatxa blanca i el Macabeu, les dues més importants en producció i superfície, a part que d'aquestes dues varietats s'obtenen els vins més singulars amb la denominació d'origen Terra Alta. 

Quant a les varietats negres ens trobem amb la Garnatxa negra, Garnatxa peluda i la Carinyena, varietats autòctones de la regió. En el cas de Caterra, aquestes varietats són les més velles, i ens trobem amb vinyes que superen els 45 anys. 

No obstant això, també podem apreciar el cultiu d'altres varietats que s'han introduït a la zona per millorar els cupatge dels vins blancs i negres, per la qual cosa avui les varietats conreades per Caterra són les següents: 

  • Raïm blanc: garnatxa blanca i macabeu.
  • Raïm negre: garnatxa negra, garnatxa negra peluda, samsó, syrah, ull de llebre i cabernet sauvignon