La Cooperativa Terra Alta de La Pobla de Massaluca va ser fundada en 1963 per poder fer front amb major força i poder al monopoli exercit per un reduït nombre de particulars. 

Actualment el celler de la Cooperativa de La Pobla de Massaluca compta amb instal·lacions idònies per a la recepció del raïm una vegada recol·lectat després de la verema; per a l'elaboració de most en procés de fermentació controlada, i per a l’emmagatzematge i fermentació en dipòsits d'acer inoxidable. 

La selecció dels vins per al seu posterior embotellat es realitza a través d'un rigorós procés de control enològic, tant per als vins joves com pels de criança. El celler produeix al voltant d'11.000 hl de vi anuals i està dimensionada per processar un màxim de 15.000 kg de raïm/hora. 

La Cooperativa de La Pobla de Massaluca posseeix vinyes pròpies situades a la comarca DO Terra Alta. Amb una superfície que ocupa 240 hectàrees. Les terres de cultiu es troben en els termes municipals de La Pobla de Massaluca, Bat i Vilalba dels Arcs. 

Avui, Caterra (nom comercial de la cooperativa) compta amb aproximadament 565 ha de conreu, dels quals, 325 ha són oliveres i els restants 240 ha són vinyes registrades amb la Denominació d'Origen Terra Alta. Els restants cultius estan dedicats a l'ametller i a l'oliva, dos consolidats pilars comercials de Caterra.