La nostra història

La vinya està present a la comarca des de temps immemorials. Les Costums d’Orta (1296) i de Miravet (1319) donen fe del cultiu de la vinya i l'elaboració de vi a la comarca. A aquella època, la comercialització del vi tenia caràcter exclusivament regional. 

L’Agrícola i Secció de Crèdit Terra Alta, SCCL (Caterra) de La Pobla de Massaluca és una Cooperativa que agrupa als agricultors de la localitat. Actualment, està formada per 185 socis que aporten la seva producció agrícola per a la seva transformació i comercialització en comú. 

La societat va ser fundada el 1963 amb l'objectiu principal de construir un celler destinat a l'elaboració de vi procedent de les vinyes dels seus socis, i aquesta segueix sent encara la seva activitat principal, encara que la Cooperativa disposa d'altres serveis com un molí d'oli, una secció de fruita seca (ametlles), la secció de crèdit, venda de subministraments agrícoles i una tenda en la qual comercialitzen els vins i olis produïts a la Cooperativa (agrobotiga).